FAQ

Douchewand op maat

De meeste Duscholux-douchewanden kunnen op maat worden geproduceerd. De verschillen hebben meestal betrekking op de breedte en/of hoogte van de wand. Ook zijn afgesneden hoeken mogelijk, voor aanpassing aan een dakafschuining of uitsneden in het glas. Het gebruik van extra profielen maakt het bovendien mogelijk ook oplossingen te vinden voor lastige inbouwsituaties. Uw installateur kan u hier alles over vertellen.

 

Afdichtstrips vervangen

De afdichtstrips wordt op het glas geklemd, zonder te hoeven worden gelijmd. Zo kunnen ze bij het reinigen of bij het vervangen eenvoudig worden gedemonteerd. Bij de strips gaat het om verbruiksmateriaal, waar geen garantie op wordt gegeven. Nieuwe strips kunt u via uw sanitairleverancier of direct bij Duscholux bestellen.

Bestelformulier reserveonderdelen 

 

Reiniging en verzorging van douchescheidingswanden

  • Voor een regelmatige verzorging, ook van met CareTec-veredelde producten, is een vochtige doek of spons voldoende.
  • Voor een intensieve verzorging raden wij Duscholux verzorgings- en reinigingsmiddelen aan (zie ook verzorgingsmiddelenprogramma in deze prijslijst).
  • Kalk- en vuilafzettingen hechten hardnekkiger, naarmate ze ouder worden. De reinigingsinspanning kan duidelijk worden verminderd, als na het douchen de binnenkant van het glas eerst heet en daarna koud wordt schoongespoeld en met een trekker of doek wordt gedroogd.
  • De CareTec-glasveredeling vermindert de verzorgingsbehoefte, afhankelijk van de waterhardheid. Net als bij een auto die goed in de was staat, kan vervuiling niet worden verhinderd, de regelmatige verzorging echter duidelijk worden vereenvoudigd.

Reiniging en verzorging van douchescheidingswanden  

 

Reiniging en verzorging van badkuipen

De basisregel is hetzelfde: Voorkom de vorming van afzettingen, door de badkuip na elk gebruik perfect droog te wrijven. Acrylbadkuipen van Duscholux zijn bestand tegen vrijwel alle chemisch reinigingsmiddelen. Kalk- en vuilafzettingen kunnen met schoonmaakazijn worden verwijderd. Eventuele vlekken en strepen kunnen met brandspiritus worden verwijderd. Voor de dagelijkse reiniging is het gebruik van een normaal reinigingsmiddel voldoende. Gebruik nooit schurende reinigingsmiddelen. De belangrijkste tips voor een optimale verzorging en reiniging van douchebakken, badkuipen en whirlpools kunt u ook downloaden via onze website: Service-/verzorgingsinstructies 

 

Doffe plekken of kleine beschadigingen aan de badkuip

De acryl-badkuipen en douchebakken van Duscholux, worden geproduceerd van gekleurde acryl-massa. Doffe plekken en lichte krassen kunnen door het schuren met zeer fijn schuurpapier eenvoudig worden verwijderd. Is het oppervlak weer glad, kan het worden gepolijst en opnieuw glans krijgen. Bij badkuipen die worden geleverd in een matte uitvoering, kan het matte effect na het reinigen weer worden hersteld met staalwol. Voor diepe krassen levert Duscholux vulmateriaal. Dit mag niet worden gebruikt om doorlopende scheuren of gaten te repareren. In een dergelijk geval is het laten uitvoeren van een professionele reparatie de enige oplossing.

 

Glasveredeling

Douches met echt glas moeten regelmatig worden verzorgd om het uiterlijk en de functie gedurende vele jaren te waarborgen. Samen met het "Zwitserse materiaalbeproevings- en onderzoeksinstituut" (EMPA), heeft Duscholux een innovatieve glasveredeling ontwikkeld, die deze verzorging aanzienlijk vereenvoudigt. De CareTec glasbehandeling zorgt voor een transparante beschermfilm op het oppervlak, waarvan de lange houdbaarheid door de chemische verbinding met het glas wordt gegarandeerd. De transparante CareTec-laag werkt niet alleen water- en olieafstotend, maar vermindert bovendien afzettingen van kalk, vuil of zeepschuim op het oppervlak. In vergelijking met in de handel leverbare producten zijn de uitstekende lange levensduur en werking van CareTec zeer overtuigend. Duurtests laten zien dat kalkresten op met CareTec gecoate glasoppervlakken tot wel 80% worden verminderd. Een extra voordeel: CareTec is bestand tegen slijtage, die doorgaans bij de reiniging ontstaat door microvezeldoeken.

 

Over CareTec

Deze is in samenwerking met het "Advanced Material Processing Laboratory" van het "Zwitserse materiaalbeproevings- en onderzoeksinstituut" (EMPA) in Thun, Zwitserland, ontwikkeld en gekarakteriseerd. Tijdens het gebruik wordt een ultradunne, transparante en hydrofobe beschermende film op het oppervlak aangebracht. Door de covalente chemische verbinding met glas, keramiek, porselein, metaal of vergelijkbare oppervlakken, wordt een lange houdbaarheid van de film gewaarborgd. De dunne laag werkt niet alleen water- en olieafstotend, maar vermindert bovendien afzettingen van mineralen (als kalk), vuil of zeepschuim op het oppervlak. Elke andere verontreiniging van het oppervlak kan eenvoudig worden verwijderd en zo wordt de functionaliteit van de beschermende film weer hersteld, zonder dat het prestatievermogen wordt beïnvloed.

 

CareTec opfrissen

Om de werking van uw douchecabinelaag bij te werken, raden wij het volgende aan:

  • Na het douchen alle vloeistof die zich op het oppervlak van de douchecabine bevindt met een trekker (zonder rubber) verwijderen. Geschikte trekkers zijn verkrijgbaar via onze website (adres op de achterkant van deze brochure)
  • Het oppervlak van de douchecabine indien mogelijk alleen met zachte doeken reinigen. Het gebruik van harde of rubberhoudende materialen, kan de coating beschadigen of verwijderen.
  • Gebruik voor de reiniging een schoonmaakmiddel voor de ramen.
  • Reinigingsmiddelen op basis van alcohol, bleekmiddelen, zuur- of basehoudende reinigingsmiddelen moeten worden vermeden.
 

Omvang van de garantie

Duscholux staat voor kwaliteit. Daarom bieden we een omvangrijke garantie van 2 jaar op douchewanden, stoomdouches en whirlpools, evenals 5 jaar garantie op douchebakken en badkuipen. Bij terechte claims voor materiaal of defecten, volgens onze verkoop- en levervoorwaarden, verhelpen wij de schade en vergoeden we de waardevermindering of leveren we gratis vervanging.
Aanspraak op vervanging bij direct en indirecte schade zijn uitgesloten, in- of uitbouwwerkzaamheden worden niet vergoed. De garantietermijn gaat in op het moment van levering door de vakhandelaar (leverdatum op de pakbon). De duur van de garantie blijft bij verleende garantie onaangetast. De garantie voor het oorspronkelijke product, resp. eventueel vervangen onderdelen vervalt bij het verstrijken van de garantietermijn. De garantieverplichtingen van uw sanitairhandelaar blijven hierbij onaangetast. Ontstaat schade aan onze producten door ondeskundige behandeling en montage, het negeren van de montage- en verzorgingsinstructie, oorzaken van buitenaf (transport) of door ingrepen, die niet door een erkend sanitairbedrijf zijn uitgevoerd, bestaat principieel geen aanspraak op garantie.

 

Slijtdelen

Voor onze producten gebruiken we uitsluitend hoogwaardige materialen. Verschillende onderdelen, zoals kunststofafdichtprofielen, waterwerende strips, etc., zijn echter onderhevig aan verouderingsprocessen en moeten, afhankelijk van de gebruiksfrequentie, worden vervangen. Reparaties is relatie tot slijtage, vallen niet onder de garantie.

Bestelformulier reserveonderdelen 

 

Duscholux gebruikt zijn eigen en cookies van derden om uw ervaring te optimaliseren en het uitvoeren van analytische taken; door het gebruik van deze website geeft u toestemming voor het gebruik ervan. U kunt verdere informatie te verkrijgen, of te leren hoe u de instellingen wilt wijzigen, in ons cookies beleid. Meer informatie